Întrebări Frecvente

ADMITERE

Îmi trebuie un dosar pentru fiecare specializare la care mă înscriu?

Da! Pentru fiecare specializare trebuie să depui un dosar distinct. Toate dosarele trebuie să conţină toate actele necesare, inclusiv cele 3 poze şi adeverinţa medicală.

Pot să pun într-un dosar o adeverinţă medicală trasă la xerox?

NU! Adeverinţele medicale de la medicul de familie trebuie depuse în original. Se poate depune o copie xerox a acestei adeverinţe doar în cazul în care te înscri la mai multe specializari şi într-unul din dosare ai adeverinţa în original.

Dacă mă înscriu la mai multe specializări este nevoie de acte legalizate în fiecare?

NU! Este nevoie ca un singur dosar să conţină acte legalizate şi/sau diploma de bacalaureat în original, celelalte dosare pot conţine doar copii simple.

Pot să depun o copie legalizată a diplomei de BAC?

DA! dar doar în cazul în care depui şi o adeverinţă care atestă că ai lăsat diploma în original la altă universitate.

Pot să mă cazez pe parcursul examenelor la căminele studenţeşti?

DA! În zilele de examen te poţi caza împreună cu un însoțitor (daca este cazul) la unul din căminele deschise pe perioada veri. ATENŢIE! Programul administraţiilor de la cămine este de luni până vineri între 10:00 şi 14:00. Pentru mai multe detalii vizitaţi pagina de CAZARE. Candidaţii se pot caza doar pe baza legitimaţiei de concurs pe care o primesc la înscriere.

Cum se calculează media de admitere ?

Media de admitere este compusă din 20% media de la BAC si 80% nota din examenul de admitere. Această medie trebuie să fie mai mare sau egală cu 5. (nu trebuie să iei 5 neapărat în examenul de admitere ca să se facă aceasta medie, nota ce rezultă din această medie este considerată nota de admitere)

Care este diferenţa dintre confirmarea locului la buget şi înmatriculare?

După afişarea rezultatelor, confirmarea locului se face prin depunerea la dosar, la specializarea dorită, a diplomei de Bac în original. Înmatricularea se face în toamnă şi este GRATUITĂ.

La cât începe examenul şi la cât ar trebui să fiu acolo?

La ora 9.00 începe examenul, însă trebuie să fim în săli între 8.00 – 8.45.

Dacă m-am înscris la buget, nu mai există posibilitatea de a intra la taxă şi apoi la buget după redistribuire?

Dacă nu intri la buget nici după redistribuire vei putea opta pentru un loc cu taxă. Locurile la taxa se distribuie după ce se încheie redistribuirea locurilor de la buget. Dacă te-ai înscris la taxă, candidezi doar pentru locurile cu taxă, nu vei fi luat în calcul la niciuna dintre (re)distribuirile pentru locurile de la buget.

Cum pot intra pe locurile speciale pentru olimpici?

Locurile speciale pentru olimpici sunt nelimitate. Trebuie să ai locul 1 2 sau 3 la olimpiada naţională de profil sau o medalie la olimpiada internaţionala. Olimpiada trebuie să fie recunoscută de ministerul educaţiei din România.