ASMI

 Asociația Studenților la Matematică și Informatică  a fost fondată în aprilie 2009, reprezentând expresia unitară a implicării active în viața studențească, în dezvoltarea profesională și în societatea civilă a studenților din Facultatea de Matematică și Informatică din Universitatea din București. De atunci, aceasta reprezintă interesele și aspirațiile studenților din facultatea noastră.

Profitând de relațiile foarte bune în care asociația se află cu conducerea Facultății de Matematică și Informatică și de spiritul de inițiativă al membrilor fondatori ai acesteia, dar și cea a membrilor afiliați ulterior, ne propunem să avem un rol cât mai signifiant în dezvoltarea studenților din punct de vedere profesional cât și socio-cultural prin realizarea de proiecte, întâlniri, dezbateri, traininguri. Ca scopuri concrete, menționăm soluționarea oricărei probleme iminente în procesul de cazare la cămin sau acomodare a studenților în București, informarea corectă și promptă a persoanelor posibil interesate de proiecte și activități ale ASMI precum și crearea și menținerea unui mediu propice dezvoltării studenților în Facultatea de Matematică si Informatică. Înarmați cu dorință de muncă, determinare, seriozitate și eficiență, misiunea membrilor ASMI este de a oferi studenților o pregătire complementară, șansa de a se dezvolta în alte domenii decât cele studiate în cadrul facultății, cât și de a lua contact cu profesioniști și experți din domeniile studiate în facultate.

Asociatia Studenților la Matematică și Informatică face parte din ASUB (Asociația Studenților din Universitatea București) și din USR (Uniunea Studenților din România).

ASUB (www.asub.ro) este organizație reprezentativă la nivel de Universitate, din ea făcând parte toate asociațiile din facultățile din Universitatea București.

USR (www.uniunea.ro) este federația studențească numărul 1 din România, centrându-și activitatea către acțiuni civice, sindicale și academice.

Pentru a înţelege mai bine cu ce se ocupă ASMI, prezentăm câteva din activităţile la care am participat sau pe care le-am organizat:

Activități academice:

Caravana Educaţională  – prin care am promovat facultatea noastră în liceele din Bucureşti şi din ţara, Ziua Porților Deschise  – eveniment prin care am găzduit elevi de liceu şi le-am oferit o vedere asupra vieţii din facultatea noastră, Târgul Educației  – unde ne-am prezentat în faţa vizitatorilor programele de licenţă, master, evenimentul Cariere v1.0 care a adus în incinta facultății firmele din domeniu care au prezentat studenților procesul de recrutare și ofertele de internship, concursul imSMART – unde am adus împreună tinerii dezvoltatori care s-au luptat în tehnologie pentru marele premiu, conferințe : Cum să scrii o lucrare de licență – adresată tututor studenților din anii terminali.

Activități culturale:

evenimentul caritabil Artă’n dar – eveniment prin care încercăm să sprijinim în fiecare an persoanele care au nevoie de noi, înființarea trupei de teatru a asociației – πonii şi a clubului foto Photometric care reuneşte studenţii pasionaţi de fotografie.

Activități de recreere:

Balul Bobocilor,  petreceri tematice organizate cu prilejul  evenimentelor de interes general sau particular al FMI și ASMI (Halloween Party, XMAS Party, Bumtzi Party, Ziua FeMeIi etc)

Activități sportive:

participare la ciclopromenada din cadrul ASUBFest și organizarea competiției de fotbal la care au asistat și cadre didactice din FMI.

Activități în beneficiul Facultății:

Târgul Educației, Zilele Porților Deschise, Festivitatea și Banchetul de Absolvire.

Activități în beneficiul societății:

prezentarea ASMI la ONG Fest și participarea la dezbateri legate de Legea Națională a Educației.

Cum să fii la curent cu activitățile ASMI?

  • Pentru informaţii noi despre proiectele asociaţiei, vizitaţi site-ul http://as-mi.ro/ şi pagina de Facebook http://www.facebook.com/asmi.ub.
  • Pagina de Facebook conţine de asemenea informaţii de ultimă oră legat de ceea ce te-ar interesa pe tine ca student: noutăţi legate de facultate dar şi oportunităţi de carieră, anunţuri. De asemenea, în fiecare săptămână găseşti glume din domeniul tău.

Recrutări ASMI

Dacă ţi-am stârnit interesul şi ai vrea sa faci şi tu parte din ASMI, atunci afla că în fiecare an, ASMI îşi reîntregeşte echipa pentru că avem nevoie constant de persoane energice, dornice de a se implica şi de a contribui la proiectele asociaţiei. Asta înseamnă că oricine este interesat, se poate alătura grupului.

La începutul facultății va avea loc o serie de recrutari, pe care o vom anunţa atât pe site-ul nostru, pe Facebook, pe grupurile de Yahoo cât şi la avizierul facultăţii. Este imposibil să nu afli!

Astfel, toţi cei care doresc să facă parte vor fi chemaţi la un scurt interviu. Mai mult, dacă ai ratat recrutarile, dar vrei să faci parte din ASMI sau să ajuţi, atunci poţi trimite oricând un mail la hr@as-mi.ro şi să dai de ştire că eşti interesat de ASMI, iar noi te vom chema la un scurt interviu. Dacă te întrebi acum de ce ai vrea să faci parte din echipa noastră, răspunsul este destul de simplu: vei face parte dintr-o echipă tânără, îţi vei face prieteni şi cunoştinte, vei avea ocazia să te dezvolti personal şi profesional, vei învăţa lucruri noi despre tine, vei avea ocazia să lucrezi în echipă, să conduci un proiect, să îţi pui în practică ideile şi să găsesti cele mai bune soluţii. Însă cel mai  important, vei avea ocazia să reprezinţi studenţii şi să contribui la dezoltarea profesională şi socio-culturală a vieţii studenteşti din facultate.